Firefox 7, més ràpid, menys consum de recursos, millor

Si sou dels que feu servir el navegador de Mozilla Firefox estareu d’enhorabona, Firefox s’ha actualitzat a la versió 7 que entre els seus principals novetats compta amb una millor gestió de la memòria i un augment notable de la velocitat general del navegador.

Així és, ja tenim nova versió del navegador de la Fundació Mozilla, Firefox 7 està llest per descarregar o actualitzar. En el meu cas venia usant Aurora (la versió de Firefox amb les últimes nightly builds) però crec que em passaré a la branca més estable ara que ja incorpora la millor gestió de recursos, fent proves us he de dir que almenys en el meu ordinador, Aurora funcionava una mica millor (usant menys CPU i fins i tot menys memòria) que el mateix Opera Next.

Però deixem de parlar de la meva elecció personal pel que fa al navegador i centrem-nos amb les novetats que incorpora FF 7.

Novetats de Firefox juliol

A més de l’esperada reducció de consum de RAM, aquestes són les novetats anunciades:

 • Addicció de render en segon pla per accelerar la representació de les pàgines a la plataforma Windows.
 • Actualització gairebé instantània de marcadors i canvis de contrasenya utilitzant Firefox Sync.
 • El prefix “http” de les URL queda ocult per defecte (es pot veure amb certa dificultat en la imatge que il.lustra l’article).
 • Afegit suport per a la propietat CSS “text-overflow: ellipsis” (l’altre paràmetre possible és clip).
 • Suport per l’especificació del W3C Web Timing. (Aquesta especificació defineix una interfície per a aplicacions web per accedir a la informació de temps relacionats amb la navegació i els elements.).
 • Suport millorat per MathML (Matemàtiques Markup Language).
 • El protocol WebSocket ha estat actualitzat de la versió 7 a la 8.
 • Afegit un sistema opt-in perquè els usuaris puguin enviar dades de rendiment a Mozilla per millorar les futures versions del Firefox.
 • Correcció d’errors, 1227 si no he comptat malament.
 • Correcció de vulnerabilitats (8 crítiques, 2 altes i 2 moderades).
 • Com veieu no són poques les novetats que trobem en aquesta nova versió del panda vermell, encara que potser és cert que el continu augment de versió porta de cap als usuaris, en aquesta versió de Firefox 7, encara que l’aspecte extern s’hagi tocat poc, sí que les novetats a nivell intern justifiquen aquest salt de versió.

Caminant cap a Firefox agost

Ja ho deia al principi de l’article, vinc usant Aurora i en aquesta versió fa ja temps que van per laversió 8 del navegador. Sens dubte Firefox seguirà evolucionant, com demostra aquestaactualització cada vegada més la gent de la fundació posa el focus en acceptar nous estàndardsi en millorar el rendiment de la seva aplicació. I és que navegadors com Chrome li han enganxatmolt dur al panda vermell, si vol sobreviure, si vol seguir mantenint o fins i tot augmentant laquota de mercat adquirida, la via a seguir és mantenir un bon nivell d’actualitzacions, com aquesta, la del Firefox 7.

Crec que el navegador ideal, no existeix. No obstant això cal decantar-se per una o altra opció, josempre he estat de Firefox (en el fons) però el vaig abandonar pel gran consum de memòria quegenerava, ara, amb Aurora, porto usant uns mesos i estic més que satisfet amb ell . Sens dubte jo us recomanaria a tots els que hagueu abandonat Firefox en algun moment per altres opcionscom Chrome o Opera, que li doneu una segona oportunitat, amb Firefox 7 que és la versióestable, us sorprendrà reecontraros amb un vell cotxe al qual li han donat una bona capa de pintura i una posada a punt de competició.

Vía | genbeta
Més informació | OS X Daily
Descàrrega | Firefox 7
Descàrrega | Aurora

Leave A Comment